Епархија Шабачка | ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК СЛАВА ГРАДА И ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШАПЦА
564
post-template-default,single,single-post,postid-564,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК СЛАВА ГРАДА И ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШАПЦА

ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК СЛАВА ГРАДА И ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШАПЦА

На празник Духовски понедељак своју славу су прославили Град Шабац и Хришћанска заједница Шапца. Свету литургију служили су архимандрит Филимон Зековић, протојереј-ставрофор Владимир Станимировић, протојереј-ставрофор Срећко Радосављевић, протојереј-ставрофор Мирко Вилотић , протојереј Аца Арсеновић и ђакони Никола Јанчић и Никола Ковачевић.
Литију улицама Шапца предводио је Његово Преосвештенство Епископ шабачки господин Лаврентије са свештенством, замеником градоначелника Душаном Костадиновићем, председником скупштине града Немањом Пајићем и другим представницима Града, Војске Србије, јавних установа и предузећа града и верним народом.
Посебан украс литије била су деца из шабачког вртића Чигра и деца ученици веронауке из ош Николај Велимировић са својим вероучитељем Јанком Бабићем. Обред резања славског колача за славу града обаљен је испред градске управе, а затим је литија наставила пут градским улицама назад до саборног храма. По повратку у храм пререзан је колач за славу Хришћанске заједнице, присутни послужени славским житом, а славље се завршило заједничком трпезом у сали парохијског дома.