Епархија Шабачка | ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ЛАВРЕНТИЈЕ ОБЈАВЉУЈЕ
562
post-template-default,single,single-post,postid-562,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ЛАВРЕНТИЈЕ ОБЈАВЉУЈЕ

ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ЛАВРЕНТИЈЕ ОБЈАВЉУЈЕ

К О Н К У Р С

ЗА КЊИЖЕВНУ НАГРАДУ

СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ

У циљу подстицања књижевног стваралаштва достојног лика и дела Светог Владике Николаја Српског, Епархија шабачка установила је 2016. године, Књижевну награду СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ.

Књижевна награда има за циљ да подстиче даровите ауторе на стварање нових књижевних дела из области хришћанског живота и духовности, утемељених, пре свега, на вишевековном искуству светосавског и светониколајевског српског народа и надахнутих његовим животом у Христу и хришћанству, по угледу на дела Светог Владике Николаја.

Право учешћа на Конкурсу имају сви књижевни ствараоци широм наше отаџбине и света.

Право учешћа на Конкурсу имају књиге свих књижевних жанрова: романи, приповетке, драме, новеле, поезија, есеји, мемоари и путописи, објављене и штампане први пут током 2016. године, од 1. јануара до 31. децембра.

Аутори – учесници на Конкурсу за награду, треба да доставе по три примерка књиге најкасније до 5. јануара (дан рођења Светог Владике Николаја) 2017. године.

Књиге ће оцењивати високо компетентни и кредибилни жири који ће изабрати и именовати Епархија из редова угледних и афирмисаних књижевника, песника, књижевних критичара, историчара књижевности и теолога.

Проглашење добитника и уручење награда биће 18. марта (дан упокојења Светог Владике Николаја) 2017. године, на посебно уприличеној свечаности.

Добитнику награде биће уручена свечана ГРАМАТА и новчана награда у износу од 1.000.000 динара.

Више информација на тел. 015 349 3099 и 065 349 3099.