Епархија Шабачка | ОСАМ ДЕЦЕНИЈА ХРАМА У ДОЊОЈ БАДАЊИ
429
post-template-default,single,single-post,postid-429,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ОСАМ ДЕЦЕНИЈА ХРАМА У ДОЊОЈ БАДАЊИ

ОСАМ ДЕЦЕНИЈА ХРАМА У ДОЊОЈ БАДАЊИ

Светом архијерејском Литургијом, коју је служио Епископ шабачки Господин Лаврентије са свештенством из Рађевине и Јадра, на треће Тројице је обележен велики јубилеј – 80 година од постојања православног храма у селу Доња Бадања, подно легендарног Цера.

Црква и порта су последњих неколико година комплетно обновљени, па је ова ГОЛУБИЦА ПОД ЦЕРОМ, како ју је назвао владика Лаврентије, у пуном сјају дочекала јубилеј. Светковању су присуствовали не само овдашњи људи, млади и стари, већ и они који су давно отишли из завичаја, али га никада нису заборавили, ни речју ни делом.

Срца нам греје овадивота, лепота и љубав овдашњих људи према своме храму, своме роду и вери својој – рекао је епископ Лаврентије. Ово је духовна оаза у овој долини Цернице, окружена прелепим пределима Цера, која је била и остала светионик заљуде овог краја. Желим, од свег срца да и у будућности храм буде место не само богослужења и духовног напајања, већ и саборовања људи и чврсте одлуке да овдашње стазе и богазе никада не запусте.
Верницима који су свесрдно помогли обнову храма и порте, владика Лаврентије је уручио грамате, највише признање за вернике Епархије шабачке.

Владимир Митрић, Лозница