Епархија Шабачка | СВЕСРПСКИ САБОР ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА
548
post-template-default,single,single-post,postid-548,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

СВЕСРПСКИ САБОР ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА

СВЕСРПСКИ САБОР ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА

ЕПИСКОП   ШАБАЧКИ Л А В Р Е Н Т И Ј Е

Шабац, 16. маја 2016. године

П о з и в а н а :

СВЕСРПСКИ САБОР

ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА

Шабац 22. јуна 2016. године

ПОЗИВ    УЧЕСНИЦИМА

Право учешћа на Сабору беседништва имају право сви и свако из наше земље и дијаспоре, особе свих узраста, пола, образовања и занимања.

УСЛОВИ    УЧЕШЋА

Позивају се сви заинтересовани за учешће на Сабору да своје беседе у трајању од највише пет минута, доставе у писаној форми, аудио или видео снимку на адресу: ГЛАС ЦРКВЕ, Шабац – Милоша Обилића бр. 10. или на Gmail: glascrkve.sabac@gmail.com. –најкасније до 15. јуна.

Беседе морају бити хришћанске тематике из области вере и морала.

Генерална проба одабраних беседа и беседника одржаће се у суботу 18 јуна у Шапцу.

Сабор беседништва биће одржан на Летњиковцу у живописном амбијенталном простору саборног храма Свете Тројице уз учешћевеликог броја верника.

Беседе и беседнике оцењиваће петочлани жири чији је председник највећи српски песник и беседник Матија Бећковић, који ће отворити Сабор својом Беседом о беседи.

Беседе ће говорити десет учесника којима ће бити уручене Грамате за учешће на Сабору. Победник ће добити почасну Грамату Победника Сабора и велики Комплет од 13 књига Светог Владике Николаја. За друго место биће награда: десетотомни комплет књига Достојевски у рукама Бога живога. Треће место: тротомни комплет књига академика генерала Живка Павловића Церска и Колубарска битка.